Kamerkoor Vocalei

Korte historie van Kamerkoor Vocalei

Vocalei werd in september 1987 opgericht door Anne Postma, die twintig jaar onze dirigent is geweest. Bij haar afscheidsconcert in april 2007 ontving zij een Koninklijke onderscheiding uit handen van burgemeester Lenferink. Anne Postma werd opgevolgd door de Hongaarse Bernadett Nagy die twee jaar onze dirigent was en daarna koos voor haar carrière als zangeres. Onze huidige dirigent is Arthur Koopman, die als professioneel koordirigent en organist onze muzikale kwaliteiten steeds meer verbetert. Met enthousiasme, humor en geduld leert hij ons veel op het gebied van klank en samenzang.

Concerten en optredens

Meestal geven we één keer per jaar een concert. Vaak nodigen we daarvoor een instrumentaal ensemble uit om een deel van ons programma te begeleiden en een aantal muzikale intermezzi te verzorgen. Daarnaast doen we regelmatig mee aan korenfestivals, bijzondere evenementen en treden we op in zorgcentra in Leiden en directe omgeving. Verder zingen we op uitnodiging soms mee in producties met andere koren / orkesten. Elk jaar organiseren we één of twee studiedagen.

In 2017 bestond Vocalei 30 jaar. Op ons jubileumconcert van 25 maart 2017 hebben we onder meer de Funeral Music of Queen Mary van Henry Purcell uitgevoerd, met begeleiding van vier blazers.

Koorweekenden

Het is traditie dat Kamerkoor Vocalei eens in de twee jaar een weekend op stap gaat. Een wisselende evenementencommissie bepaalt zowel het reisdoel als de invulling van het weekend. Natuurlijk is het de bedoeling dat we in dat koorweekend ook een concert geven, het liefst samen met een koor uit (de buurt van) de plaats van bestemming. Zo kunnen we inmiddels terugkijken op een reeks interessante en gezellige weekenden overal in het land, van Pieterburen tot Beek en van Texel tot Oudenbosch. In ons jubileumjaar 2017 bezochten we Monschau en gaven we daar een klein concert in de Aukirche. Tijdens ons laatste koorweekend in 2019 in Wolfheeze zongen we in Kasteel Doorwerth.